SZKOLENIE PRAKTYCZNE

Praktyka zawodowa drogą do sukcesu


W okresie  14.11.2022 – 09.12.2022 uczniowie klasy 4ph (technik hotelarstwa) oraz klasy 3b (technik żywienia i usług gastronomicznych) odbywali praktykę zawodową, poznając tajniki profesji.

Młodzież miała możliwość pracy w różnych obiektach gastronomiczno-hotelarskich na terenie Gorzowa Wielkopolskiego i okolic (m.in.: w restauracjach – Pasja, W Muzycznym, Smaczna Dieta, w hotelach – Hotel Qubus, Hotel Bulvar). Uczniowie zdobywali także wiedzę praktyczną w obiektach nadmorskich, takich jak Hotel Puchacz Spa Niechorze, Hotel Saltic w Grzybowie czy 5* Hotel Marine w Kołobrzegu.

Największą atrakcją była praca na promie Polonia, którym praktykanci pływali codziennie ze Świnoujścia do Ystad w Szwecji, oraz praktyka w renomowanej restauracji Rebekah’s – Restaurant Mellieha *Michelin 2022 na malowniczej Malcie.

Wszyscy ciężko pracowali, nabywając nowe umiejętności oraz poszerzając swoją wiedzę.

2022-12-12 | Autor: Anna Ciupka

Wstecz
...
...
...

SZKOLENIE PRAKTYCZNE

...
...