![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

![]() |
ARCHIWUM |
„Żywienie młodzieży – jak usprawnić pracę mózgu?”
Z okazji Światowego Dnia Zdrowia i obchodzonego niedawno Dnia Otyłości klasa 2a technik żywienia pod opieką wychowawcy Agnieszka Masewicz miała przyjemność wysłuchania wykładu dr inż. Kingi Mruczyk – dietetyk i pracownika akademickiego na kierunku dietetyka ZWKF w Gorzowie Wlkp. AWF w Poznaniu pt. „Żywienie młodzieży – jak usprawnić pracę mózgu?”.
Uczniowie usłyszeli o korelacji zdrowego odżywiania z prawidłową pracą mózgu, negatywnym wpływie przetworzonej żywności na zdolności poznawcze oraz o wpływie spożywanych posiłków na zdolność zapamiętywania.
Wykład sprowokował uczniów do zadania wielu nurtujących pytań i ożywionej dyskusji z Panią dietetyk.
Młodzież miała również możliwość zaznajomienia z infrastrukturą uczelni.
Wykład odbył się w ramach współpracy Zamiejscowego Wydziału Kultury Fizycznej w Gorzowie Wielkopolskim Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu z naszą placówką.
2022-04-20 | Autor: Renata Czernik |
Wstecz |





![]() |
ARCHIWUM |
![]() |
![]() |
![]() |