ARCHIWUM

„Żywienie młodzieży – jak usprawnić pracę mózgu?”


Z okazji Światowego Dnia Zdrowia i obchodzonego niedawno Dnia Otyłości klasa 2a technik żywienia pod opieką wychowawcy Agnieszka Masewicz miała przyjemność wysłuchania wykładu dr inż. Kingi Mruczyk – dietetyk i pracownika akademickiego na kierunku dietetyka ZWKF w Gorzowie Wlkp. AWF w Poznaniu pt. „Żywienie młodzieży – jak usprawnić pracę mózgu?”.
Uczniowie usłyszeli o korelacji zdrowego odżywiania z prawidłową pracą mózgu, negatywnym wpływie przetworzonej żywności na zdolności poznawcze oraz o wpływie spożywanych posiłków na zdolność zapamiętywania.
Wykład sprowokował uczniów do zadania wielu nurtujących pytań i ożywionej dyskusji z Panią dietetyk.
Młodzież miała również możliwość zaznajomienia z infrastrukturą uczelni.
Wykład odbył się w ramach współpracy Zamiejscowego Wydziału Kultury Fizycznej w Gorzowie Wielkopolskim Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu z naszą placówką.
IMG_20220413_104322938~5
IMG_20220413_113903996~2IMG_20220413_114454654~2IMG_20220413_113910461~2IMG_20220413_101728472~2IMG_20220413_101713630~3IMG_20220413_101713630~2-COLLAGE
2022-04-20 | Autor: Renata Czernik

Wstecz
...
...
...

ARCHIWUM

...
...