WIELKIE GOTOWANIE NA RYNECZKU PRZY JERZEGO, A W ROLI GŁÓWNEJ DYNIA

W najbliższy piątek, 29 października 2021 odbędzie się WIELKIE GOTOWANIE NA RYNECZKU PRZY JERZEGO.
W tym dniu będzie królowała DYNIA.
Nasi kucharze nauczyciele i absolwenci pokażą jakich „kulinarnych sztuczek” użyć w procesie przygotowania pysznej jesiennej zupy dyniowej. Kamil Tużnik, Bartosz Wicherek i Dawid Tillmann wraz z uczniami będą gotować zupę dyniową i częstować nią klientów targowiska.
Gotowanie rozpocznie się około godziny 9.30, a na degustację zapraszamy po godzinie 10.00. Na klientów tego dnia czekają też inne niespodzianki.
Okazją do wspólnego gotowania będzie III edycja Festiwalu Dyni i Chryzantemy oraz trwający Międzynarodowy Rok Warzyw i Owoców.
Przypomnijmy, w jego ramach Gorzowski Rynek Hurtowy S.A., „Gastronomik” i Urząd Miasta organizują przez cały rok wydarzenia, których celem jest przekonanie gorzowian do zwiększenia ilości warzyw i owoców w codziennej diecie. Festiwal Dyni i Chryzantemy jest organizowany w ostatni piątek października.