ARCHIWUM

WIELKIE GOTOWANIE NA RYNECZKU PRZY JERZEGO, A W ROLI GŁÓWNEJ DYNIA


275076698_374798717848132_3478071403286944306_n

W najbliższy piątek, 29 października 2021 odbędzie się WIELKIE GOTOWANIE NA RYNECZKU PRZY JERZEGO.

W tym dniu będzie królowała DYNIA.

Nasi kucharze nauczyciele i absolwenci pokażą jakich „kulinarnych sztuczek” użyć w procesie przygotowania pysznej jesiennej zupy dyniowej. Kamil Tużnik, Bartosz Wicherek i Dawid Tillmann wraz z uczniami będą gotować zupę dyniową i częstować nią klientów targowiska.

Gotowanie rozpocznie się około godziny 9.30, a na degustację zapraszamy po godzinie 10.00. Na klientów tego dnia czekają też inne niespodzianki.

Okazją do wspólnego gotowania będzie III edycja Festiwalu Dyni i Chryzantemy oraz trwający Międzynarodowy Rok Warzyw i Owoców.

Przypomnijmy, w jego ramach Gorzowski Rynek Hurtowy S.A., „Gastronomik” i Urząd Miasta organizują przez cały rok wydarzenia, których celem jest przekonanie gorzowian do zwiększenia ilości warzyw i owoców w codziennej diecie. Festiwal Dyni i Chryzantemy jest organizowany w ostatni piątek października.

2021-10-22 | Autor: Renata Czernik

Wstecz
...
...
...

ARCHIWUM

...
...