Etap Wojewódzki XXIV Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik .
W eliminacjach wojewódzkich brało udział 5 uczniów: trzech z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. i dwóch z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Nowej Soli. Turniej składał sie z dwóch części. W części teoretycznej, która odbyła się w szkole, uczestnicy rozwiązywali test przygotowany przez Komitet Główny Turnieju, a w części praktycznej, która odbyła się w Cukierni “KACPEREK” w Prądocinie, wykonywali zadania przygotowane przez Komisję Wojewódzką:
- tort zgodnie z tematem turnieju,
- ciastka bankietowe,
- figurki z masy cukrowej, marcepanu lub masy plastycznej.
Do etapu Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik zakwalifikowali się uczestnicy, którzy zdobyli co najmniej 80 pkt.
CZYTAJ PDF…