![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

![]() |
ARCHIWUM |
Budowa sali konferencyjnej wraz z zapleczem gastronomicznym
Tytuł projektu: Transgraniczna edukacja na rzecz branży gastronomicznej i spożywczej polsko – niemieckiego pogranicza
Okres trwania projektu: 01.04.2018 – 30.04.2020
Partner wiodący: Miasto Gorzów Wlkp./Zespół Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie Wlkp.
Partner: QualifizierungsCENTRUM der Wirtschaft GmbH/Eisenhüttenstadt
Wartość projektu: 883.367,71 Euro
Kwota dofinansowania: 648.927,95 Euro
Główny cel projektu: Wzmocnienie transgranicznej współpracy poprzez wymianę doświadczeń środowiska gastronomicznego i spożywczego oraz rozszerzenie oferty edukacyjnej, dopasowanej do regionalnego rynku pracy
W ramach realizowanego projektu Polsko-Niemieckie Centrum Kształcenia przy Zespole Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim rozbudowywane jest o salę konferencyjną wraz z zapleczem gastronomicznym.
Inwestycja umożliwi reazację działań zwiększających atrakcyjność rejonów przygranicznych, w tym intensyfikację działań w szczególności na rzecz wzmocnienia kształcenia zawodowego, edukacji prozdrowotnej oraz wzrost kompetencji wspierających zrównoważony rozwój na pograniczu. Nowatorskie, wzbogacone o salę konferencyjną Polsko-Niemieckie Centrum Edukacyjno-Konferencyjne będzie kontynuowało realizację dotychczasowych działań, takich jak:
- polsko-niemieckie konferencje naukowe w obszarze branży spożywczo-gastronomicznej ze szczególnym uwzględnieniem zdrowego żywienia,
- polsko-niemieckie debaty oksfordzkie poruszające temat zagrożeń cywilizacyjnych,
- realizację wspólnych projektów edukacyjnych z partnerami ze strony niemieckiej,
- realizację polsko-niemieckich spotkań w ramach paneli dyskusyjnych dla szerszego grona odbiorców,
- organizację przedsięwzięć związanych z doradztwem zawodowym np. Targi Edukacyjne, Tydzień Karier.
2018-09-06 | Autor: teacher007 |
Wstecz |





![]() |
ARCHIWUM |
![]() |
![]() |
![]() |