![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

![]() |
ARCHIWUM |
Krzysztof Przesmycki finalistą XX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności :)
Dnia 24 listopada 2017 w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbył się etap okręgowy XX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności, której organizatorem jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu i Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.
Naszą szkołę w eliminacjach reprezentowali następujący uczniowie:
Weronika Miklaszewska
Paulina Pikuła
Krzysztof Przesmycki
Kamila Suska
Wiktoria Wyrębska
Paulina Wysoczańska
W eliminacjach udział wzięło 35 uczniów z 10 szkół. Zmagania odbywały się w dwóch etapach. Pierwszy etap polegał na rozwiązaniu testu zawierającego pytania z następujących bloków:
- blok przetwórczy
- blok analityczny
- blok ekonomiczny
- blok techniczny
Następnie ośmiu uczestników z największą ilością punktów (wśród nich uczeń naszej szkoły – Krzysztof Przesmycki) zostało zakwalifikowanych do części ustnej, w której każdy z nich musiał odpowiedź na trzy pytania problemowe z następujących bloków: przetwórczego, analitycznego i ekonomicznego.
W wyniku przeprowadzonych eliminacji Krzysztof Przesmycki zajął II miejsce, w związku z czym zakwalifikował się do etapu centralnego, który odbędzie się w Poznaniu w dniach 15-16 marca 2018.
Wszystkim uczniom serdecznie dziękujemy za godnre reprezentowanie naszej szkoły, a Krzysztofowi gratulujemy sukcesu i życzymy powodzenia w eliminacjach centralnych.
2017-12-08 | Autor: teacher007 |
Wstecz |





![]() |
ARCHIWUM |
![]() |
![]() |
![]() |