ARCHIWUM

Etap wojewódzki XXII Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik


Turniej odbył się 21 stycznia 2017 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie Wlkp. Temat przewodni obecnej edycji turnieju: „W krainie dobranocek”.

Sponsorami Turnieju byli: Cech Rzemieślników i Przedsiębiorców w Gorzowie Wlkp., Izba Rzemiosła i Przedsiębiorców w Gorzowie Wlkp., Cukiernia „ŚNIEŻKA” Jan Frank ul. Chrobrego 29A, 66-400 Gorzów Wlkp., Piekarnia Leszek Wojtkowiak ul. Mickiewicza 52, 66-450 Bogdaniec, Rada Rodziców przy Zespole Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie Wlkp.

Etap wojewódzki składał się z części teoretycznej i praktycznej.

Część teoretyczna obejmowała test opracowany w oparciu o obowiązujący program nauczania dla zawodów cukiernik i piekarz z zakresu przedmiotów zawodowych i zajęć praktycznych –przygotowany przez Komitet Główny Turnieju. Część praktyczna polegała na sprawdzeniu umiejętności uczniów związanych z produkcją wyrobów cukierniczych i piekarskich. Uczniowie w zawodzie cukiernik wykonywali tort zgodne z tematyką turnieju, ciastka bankietowe i figurki z masy cukrowej, a w zawodzie piekarz: chleb okolicznościowy zgodny z tematyka turnieju, chałki i bułki.

Ocenę wykonania zadań przeprowadziła komisja wojewódzka powołana przez Komitet Główny Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz we Wrocławiu.

Wyniki eliminacji wojewódzkich Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik:

2017-02-28 | Autor: teacher007

Wstecz
...
...
...

ARCHIWUM

...
...