![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

![]() |
AKTUALNOŚCI |
Konferencja podsumowująca III etap AKREDYTACJI ERASMUSA
Konferencję zakończenia trzeciego etapu Akredytacji Erasmusa w dniu 18.06.2025r. przygotowali i prowadzili uczniowie Hanna Kowalczyk i Dominik Kraus z klas trzecich w zawodach technik hotelarstwa oraz technik żywienia i usług gastronomicznych naszej szkoły, biorący udział w działaniach przewidzianych w projekcie: wizytach studyjnych, warsztatach kulturowych oraz 4-tygodniowej praktyce.
Zaproszone klasy drugie miały okazję zapoznać się z głównymi założeniami projektu, przedstawionymi przez Zuzannę Dereń z klasy trzeciej w zawodzie technik hotelarstwa.
Kolejną niespodzianką był żartobliwy film, przygotowany przez Tamarę Kwiecińską i Igora Wardę z klasy 3b w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, podsumowujący miesięczny pobyt naszych praktykantów w Hiszpanii.
Uczestnicy konferencji wysłuchali także relacji z praktyki zarówno samych uczniów przedstawiających swoje lokale jak i pracowników ZSG, którzy mieli okazję brać udział w szkoleniach zawodowych oraz obserwować zajęcia praktyczne w szkołach gastronomiczno-hotelarskich w Walencji.
Ciekawą formę spotkania z uczestnikami wybrał pan F. Felip Mengual Domenech – partner biznesowy ZSG, który przygotował list skierowany do całej społeczności szkolnej, uczestników praktyki i zaproszonych gości, podsumowujący kolejną mobilność zorganizowaną przez koordynatorów projektu ze strony ZSG panią profesor Małgorzatę Ciechanowicz-Budny i panią profesor Annę Ciupkę.
Spotkanie zakończyło się uroczystym wręczeniem certyfikatów potwierdzających nabycie nowych umiejętności przez uczestników projektu w ramach Programu Akredytacji Erasmusa.
2025-06-23 | Autor: Anna Ciupka |
Wstecz |





![]() |
AKTUALNOŚCI |
![]() |
![]() |
![]() |