SZKOLENIE PRAKTYCZNE

Konferencja podsumowująca II etap AKREDYTACJI ERASMUSA


28.05.2024 r. w sali konferencyjnej Zespołu Szkół Gastronomicznych odbyła się uroczystość  podsumowująca II etap Akredytacji Erasmusa.

Konferencję przygotowali i prowadzili uczniowie z klasy 3a naszej szkoły, biorący udział w działaniach przewidzianych w projekcie – wizytach studyjnych, warsztatach kulturowych i 4-tygodniowej praktyce.

Zaproszone klasy drugie miały okazję zapoznać się z historią projektów mobilności w naszej szkole, przedstawioną z wielką swadą przez uczennicę z klasy trzeciej w zawodzie technik hotelarstwa.

Kolejną niespodzianką był żartobliwy film, przygotowany przez  uczniów z klasy 3b w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, podsumowujący miesięczny pobyt naszych praktykantów w Portugalii.

Uczestnicy konferencji wysłuchali także relacji z praktyki zarówno samych uczniów, jak i pracowników ZSG, którzy mieli okazję brać udział w szkoleniach zawodowych oraz obserwować lekcje w portugalskiej szkole gastronomiczno-hotelarskiej.

Z bardzo dobrym odbiorem spotkało się wystąpienie naszego absolwenta Aleksandra Knysza, który był uczestnikiem pierwszej praktyki zawodowej w Portugalii. Prelekcja Olka okazała się hitem konferencji.

Ciekawą formę spotkania z uczestnikami wybrał pan Felip Domenech Mengual- partner biznesowy ZSG, który przygotował multimedialne przesłanie dla uczestników praktyki i zaproszonych gości.

Spotkanie zakończyło się uroczystym wręczeniem certyfikatów potwierdzających nabycie nowych umiejętności przez uczestników Akredytacji Erasmusa.

Zapraszamy do obejrzenia prezentacji projektu oraz filmu przedstawiciela firmy EUROPA  MOVILIDAD ESTUNDIANTILL (EME) Felipa Menguala Domenech:

https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/10/Podsumowanie-projektu-AKREDYTACJA_2023_2024__.pdf

Fotogaleria:

2024-06-04 | Autor: Anna Ciupka

Wstecz
...
...
...

SZKOLENIE PRAKTYCZNE

...
...