STREFA UCZNIA

III edycja konkursu gastronomicznego „Bitwa na drobiowe smaki”


27 i 28 lutego 2024 r. odbyły się wojewódzkie eliminacje i finał konkursu, którego głównym celem jest podkreślenie zalet płynących ze spożywania polskiego drobiu oraz odkrywanie nowych i kreatywnych sposobów na przygotowanie potraw z wykorzystaniem tego składnika.

Przez dwa dni młodzi adepci sztuki kulinarnej rywalizowali o najwyższe miejsce, starając się zachwycić jury swoimi umiejętnościami. Doświadczeni szefowie kuchni oceniali: smak, sposób prezentacji potrawy, techniki przygotowania, kreatywność i organizację pracy.

Marika Nowosadzka oraz Jakub Fedczyszyn, uczniowie klasy czwartej technik żywienia i usług gastronomicznych, zajęli II miejsce!

Opiekę merytoryczną sprawował pan Michał Rejniak

Zwieńczeniem etapów regionalnych będzie ogólnopolski finał konkursu już w kwietniu.

Trzymamy mocno kciuki i życzymy powodzenia!

Fotorelacja: https://www.facebook.com/bitwanadrobiowesmaki?locale=pl_PL

2024-03-05 | Autor: Anna Ciupka

Wstecz
...
...
...

STREFA UCZNIA

...
...