STREFA UCZNIA |
III edycja konkursu gastronomicznego „Bitwa na drobiowe smaki”
27 i 28 lutego 2024 r. odbyły się wojewódzkie eliminacje i finał konkursu, którego głównym celem jest podkreślenie zalet płynących ze spożywania polskiego drobiu oraz odkrywanie nowych i kreatywnych sposobów na przygotowanie potraw z wykorzystaniem tego składnika.
Przez dwa dni młodzi adepci sztuki kulinarnej rywalizowali o najwyższe miejsce, starając się zachwycić jury swoimi umiejętnościami. Doświadczeni szefowie kuchni oceniali: smak, sposób prezentacji potrawy, techniki przygotowania, kreatywność i organizację pracy.
Marika Nowosadzka oraz Jakub Fedczyszyn, uczniowie klasy czwartej technik żywienia i usług gastronomicznych, zajęli II miejsce!
Opiekę merytoryczną sprawował pan Michał Rejniak
Zwieńczeniem etapów regionalnych będzie ogólnopolski finał konkursu już w kwietniu.
Trzymamy mocno kciuki i życzymy powodzenia!
Fotorelacja: https://www.facebook.com/bitwanadrobiowesmaki?locale=pl_PL
2024-03-05 | Autor: Anna Ciupka |
Wstecz |
STREFA UCZNIA |