SZKOLENIE PRAKTYCZNE

Konferencja „Dziczyzna – lubuskim skarbem kulinarnym”


8 listopada 2023 r. w Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego uczniowie naszej szkoły brali udział w konferencji „Dziczyzna lubuskim skarbem kulinarnym”.

Konferencja skierowana była do szerokiego grona odbiorców, branżowo powiązanych z łowiectwem, osób związanych z branżą gastronomiczną, szkół o profilu gastronomicznym, przedstawicieli instytucji wspierających działania Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego, Polskiego Związku Łowieckiego czy sportowców.

Podczas spotkania wygłoszone zostały referaty na temat wartości odżywczych i walorów, wynikających ze spożywania dziczyzny.

Więcej na temat konferencji:

https://zachod.pl/929015/konferencja-promujaca-lowiectwo-i-lokalne-produkty-z-dziczyzny/

2023-11-09 | Autor: Anna Ciupka

Wstecz
...
...
...

SZKOLENIE PRAKTYCZNE

...
...