SZKOLENIE PRAKTYCZNE |
Konferencja „Dziczyzna – lubuskim skarbem kulinarnym”
8 listopada 2023 r. w Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego uczniowie naszej szkoły brali udział w konferencji „Dziczyzna lubuskim skarbem kulinarnym”.
Konferencja skierowana była do szerokiego grona odbiorców, branżowo powiązanych z łowiectwem, osób związanych z branżą gastronomiczną, szkół o profilu gastronomicznym, przedstawicieli instytucji wspierających działania Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego, Polskiego Związku Łowieckiego czy sportowców.
Podczas spotkania wygłoszone zostały referaty na temat wartości odżywczych i walorów, wynikających ze spożywania dziczyzny.
Więcej na temat konferencji:
https://zachod.pl/929015/konferencja-promujaca-lowiectwo-i-lokalne-produkty-z-dziczyzny/
2023-11-09 | Autor: Anna Ciupka |
Wstecz |
SZKOLENIE PRAKTYCZNE |