![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/themes/jmmotyw/assets/images/img_site/logo_zsg.png)
![]() |
EGZAMIN ZAWODOWY |
Egzaminy zawodowe na półmetku!
W dniach od 1 do 7 czerwca 2023 r. w Zespole Szkól Gastronomicznych odbywają się egzaminy zawodowe.
Łącznie do 42 egzaminów w tych dniach przystąpi 137 uczniów w 4 kwalifikacjach, tj.:
- Klasa 3a, 3b, 3k – HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
- Klasa 3h – HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
- Klasa 3t – HGT.07. Przygotowanie imprez i usług turystycznych
- Klasa 3c – SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych
Egzamin zawodowy podzielony jest na dwie części:
- część pisemną (trwa 60 minut i polega na udzieleniu odpowiedzi na 40 pytań testowych);
- część praktyczną (zdający wykonuje zadanie egzaminacyjne zawarte w arkuszu w określonym czasie – 120 do 240 minut).
Egzamin zawodowy można zdać, uzyskując:
- z części pisemnej przynajmniej 50% poprawnych odpowiedzi (czyli 20 punktów);
- z części praktycznej przynajmniej 75% punktów możliwych do uzyskania.
Osoby, które zdały egzamin, otrzymują certyfikat kwalifikacji zawodowej.
Ogłoszenie wyników sesji CZERWIEC 2023 r. nastąpi 31 sierpnia 2023 r.
2023-06-05 | Autor: Anna Ciupka |
Wstecz |
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/themes/jmmotyw/assets/images/los/zd_los_1.jpg)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/tarcze.png)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/moodle.png)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/erasmus.jpg)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/bip.jpg)
![]() |
EGZAMIN ZAWODOWY |
![]() |
![]() |
![]() |