WARSZTATY KULINARNE POD HASŁEM „WIOSENNE SMAKI W GASTRO”
Wczoraj, 21 marca 2023 r., z inicjatywy Rady Rodziców i z pomocą Samorządu Uczniowskiego, zostały zorganizowane warsztaty kulinarne pod hasłem WIOSENNE SMAKI W GASTRO. Pod czujnym okiem mistrzów kuchni pasjonaci oryginalnych smaków uczyli się przyrządzać m.in. caviche z łososia na sałatce z zielonymi szparagami, piklami z czerwonej cebuli i emulsją pietruszkowa czy balotynę z pstrąga w szynce parmeńskiej faszerowaną kaszą oraz muffiny jajeczne z marchewką i jarmużem.
W tym samym czasie jury oceniło prace konkursowe naszych uczniów w konkursie cukierniczym. Pierwsze miejsce zajęła Maja Sulmińska za piękny i niezwykle smaczny tort wiosenny. Jednak przewodniczący komisji – pan Jacek Różycki podkreślił, że wszystkie prace były znakomicie przyrządzone i smaczne.
Poniżej fotorelacja z tego wydarzenia.