AKTUALNOŚCI

Konferencja podsumowująca III etap AKREDYTACJI ERASMUSA


Konferencję zakończenia trzeciego etapu Akredytacji Erasmusa w dniu 18.06.2025r. przygotowali i prowadzili uczniowie Hanna Kowalczyk i Dominik Kraus z klas trzecich w zawodach technik hotelarstwa oraz technik żywienia i usług gastronomicznych naszej szkoły, biorący udział w działaniach przewidzianych w projekcie: wizytach studyjnych, warsztatach kulturowych oraz 4-tygodniowej praktyce.

Zaproszone klasy drugie miały okazję zapoznać się z głównymi założeniami projektu, przedstawionymi przez Zuzannę Dereń z klasy trzeciej w zawodzie technik hotelarstwa.

Kolejną niespodzianką był żartobliwy film, przygotowany przez Tamarę Kwiecińską i Igora Wardę z klasy 3b w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, podsumowujący miesięczny pobyt naszych praktykantów w Hiszpanii.

Uczestnicy konferencji wysłuchali także relacji z praktyki zarówno samych uczniów przedstawiających swoje lokale jak i pracowników ZSG, którzy mieli okazję brać udział w szkoleniach zawodowych oraz obserwować zajęcia praktyczne w szkołach gastronomiczno-hotelarskich w Walencji.

Ciekawą formę spotkania z uczestnikami wybrał pan F. Felip Mengual Domenech – partner biznesowy ZSG, który przygotował list skierowany do całej społeczności szkolnej, uczestników praktyki i zaproszonych gości, podsumowujący kolejną mobilność zorganizowaną przez koordynatorów projektu ze strony ZSG panią profesor Małgorzatę Ciechanowicz-Budny i panią profesor Annę Ciupkę.

Spotkanie zakończyło się uroczystym wręczeniem certyfikatów potwierdzających nabycie nowych umiejętności przez uczestników projektu w ramach Programu Akredytacji Erasmusa.

2025-06-23 | Autor: Anna Ciupka

Wstecz
...
...
...

AKTUALNOŚCI

...
...