SZKOLENIE PRAKTYCZNE

Konferencja podsumowująca II etap AKREDYTACJI ERASMUSA


28.05.2024 r. w sali konferencyjnej Zespołu Szkół Gastronomicznych odbyła się uroczystość  podsumowująca II etap Akredytacji Erasmusa.

Konferencję przygotowali i prowadzili uczniowie z klasy 3a naszej szkoły, biorący udział w działaniach przewidzianych w projekcie – wizytach studyjnych, warsztatach kulturowych i 4-tygodniowej praktyce.

Zaproszone klasy drugie miały okazję zapoznać się z historią projektów mobilności w naszej szkole, przedstawioną z wielką swadą przez uczennicę z klasy trzeciej w zawodzie technik hotelarstwa.

Kolejną niespodzianką był żartobliwy film, przygotowany przez  uczniów z klasy 3b w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, podsumowujący miesięczny pobyt naszych praktykantów w Portugalii.

Uczestnicy konferencji wysłuchali także relacji z praktyki zarówno samych uczniów, jak i pracowników ZSG, którzy mieli okazję brać udział w szkoleniach zawodowych oraz obserwować lekcje w portugalskiej szkole gastronomiczno-hotelarskiej.

Z bardzo dobrym odbiorem spotkało się wystąpienie naszego absolwenta Aleksandra Knysza, który był uczestnikiem pierwszej praktyki zawodowej w Portugalii. Prelekcja Olka okazała się hitem konferencji.

Ciekawą formę spotkania z uczestnikami wybrał pan Felip Domenech Mengual- partner biznesowy ZSG, który przygotował multimedialne przesłanie dla uczestników praktyki i zaproszonych gości.

Spotkanie zakończyło się uroczystym wręczeniem certyfikatów potwierdzających nabycie nowych umiejętności przez uczestników Akredytacji Erasmusa.

2024-06-04 | Autor: Anna Ciupka

Wstecz
...
...
...

SZKOLENIE PRAKTYCZNE

...
...