Finał Konkursu Kulinarnego pt. „Wigilijne potrawy”
W dniu 10 grudnia 2022 r. w Studio Kulinarnym Gastronomika odbył się finał Konkursu Kulinarnego pt. „Wigilijne potrawy”.
Zadaniem uczestników konkursu było sporządzenie potraw wigilijnych zgodnie z wcześniej przesłanymi zgłoszeniami. Podczas oceny prac konkursowych brano pod uwagę takie elementy jak: walory smakowe potraw, pracę na stanowisku pracy z zastosowaniem właściwych technik i metod kulinarnych oraz prezentację z przedstawieniem potrawy konkursowej.
Do finału konkursu zakwalifikowali się: Marika Nowosadzka z klasy 3b, która przygotowała „Wigilijny barszcz z uszkami” oraz Łukasz Dominiak z klasy 4ga proponujący „Sałatkę ziemniaczaną z grzybami i śledzikiem”.
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy pasji, zaangażowania, kreatywności oraz ogromnego wkładu pracy!