![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

![]() |
ARCHIWUM |
KOLEJNY SUKCES UCZNIÓW GORZOWSKIEGO GASTRONOMIKA !!!
W dniu 22 kwietnia 2016 odbyły się eliminacje okręgowe XL edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. Gospodarzem eliminacji był Zespół Szkół nr 2 Rolniczego Centrum Kształcenia Ustawicznego w Pyrzycach.
Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych to jeden z najstarszych i najbardziej prestiżowych konkursów wiedzy i umiejętności praktycznych organizowany w naszym kraju. Rywalizacja odbywa się w dziewięciu miejscach na terenie całej Polski w jedenastu blokach tematycznych. Schemat przeprowadzania eliminacji wszędzie jest identyczny – najpierw uczestnicy rozwiązują test, który sprawdza wiedzę teoretyczną, a później przystępują do części praktycznej.
Uczniowie naszej szkoły przystąpili do rywalizacji w dwóch blokach:
– Gastronomia:
- Anna Łohunko – IV klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
- Maciej Pisarek – III klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
- Kamila Woźniak – III klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
– Technologia żywności:
- Paulina Lis – II klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
- Bartosz Patycki – III klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
- Michał Żurawicz – III klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
Miło nam poinformować, że nasi reprezentanci znaleźli się wśród grona laureatów :-)
W bloku Gastronomia Anna Łohunko zajęła I, a Kamila Woźniak III miejsce. Natomiast w bloku Technologia żywności Bartosz Patycki zajął I miejsce, a Michał Żurawicz z jednym punktem mniej znalazł się na II pozycji.
Wszystkim naszym uczniom, którzy w piątkowej olimpiadzie reprezentowali naszą szkołę serdecznie dziękujemy. Dziękujemy za Waszą walkę o najlepsze miejsca i za determinację podczas rozwiązywania testu i wykonywania zadań praktycznych.
Laureatom życzymy natomiast dalszych sukcesów na eliminacjach centralnych !!!
2016-04-22 | Autor: teacher007 |
Wstecz |





![]() |
ARCHIWUM |
![]() |
![]() |
![]() |