![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/themes/jmmotyw/assets/images/img_site/logo_zsg.png)
![]() |
ARCHIWUM |
Znamy wyniki etapu okręgowego XX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności
W dniu 11.01.2016 w Sulechowie odbył się etap okręgowy XX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy
o Żywieniu i Żywności. Podczas eliminacji uczestnicy musieli wykazać się wiedzą obejmującą swoim zakresem kilka dziedzin takich jak chemia żywności, biologia, technologia gastronomiczna, zasady żywienia i dietetyka, jak również odpowiedzieć na pytania bezpośrednio związane z żywnością prozdrowotną.
W eliminacjach udział wzięło 40 uczniów z 23 szkół z województwa lubuskiego. Naszą szkołę reprezentowało dwóch uczniów z klasy III technik żywienia i usług gastronomicznych. Uplasowali się w samej czołówce: Bartosz Patycki uzyskał 82 punkty i zajął II miejsce, a Michał Żurawicz 73 punkty i zajął IV miejsce.
Na oficjalną listę uczestników zakwalifikowanych do etapu centralnego musimy poczekać do 30.01.16, ale już wiemy, że Bartosz uzyskał wymaganą ilość punktów i będzie reprezentować naszą szkołę na eliminacjach centralnych, które odbędą się w Poznaniu w dniach 17 – 19. 03.2016.
Serdecznie gratulujemy sukcesu :)
2016-01-11 | Autor: teacher007 |
Wstecz |
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/themes/jmmotyw/assets/images/los/zd_los_1.jpg)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/tarcze.png)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/moodle.png)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/erasmus.jpg)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/bip.jpg)
![]() |
ARCHIWUM |
![]() |
![]() |
![]() |