![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/themes/jmmotyw/assets/images/img_site/logo_zsg.png)
![]() |
ARCHIWUM |
Aktywna młodość – pewniejsza przyszłość zawodowa
Projekt realizowany był od 1 sierpnia 1012 r. do 31.07.2014 r. przez Wojewódzki Zakład Doskonalenia Zawodowego w Gorzowie Wlkp. w partnerstwie z Miastem Gorzów Wlkp. w tym dziesięć szkół ponadgimnazjalnych, które zadeklarowały chęć udziału w projekcie na etapie jego przygotowania.
Projekt współfinansowany był ze środków Unii Europejskiej, Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013.
Celem projektu było uzupełnienie wiedzy oraz nabycie kompetencji ułatwiających wejście na rynek pracy przez 770 uczniów gorzowskich szkół w ramach zajęć pozalekcyjnych.
Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych wzięli udział
w następujących zajęciach, szkoleniach i praktyce:
- Doradztwo i opieka pedagogiczno –psychologiczna- 100 osób
- Doradztwo edukacyjno –zawodowe -100 osób
- Zajęcia wyrównawcze z matematyki -60 osób
- Zajęcia wyrównawcze z języka angielskiego -20 osób
- Zajęcia wyrównawcze z języka niemieckiego -20 osób
- Szkolenie -Operator wózków jezdniowych (dla pełnoletnich) -4 osoby
- Szkolenie -Zdobnictwo cukiernicze (Poznań) -10 osób
- Szkolenie -Barista (Poznań) -10 osób
- Szkolenie -Sommelier (Poznań) -10 osób
- Praktyka -Akademia Kulinarna Kurta Schellera (Warszawa) -9 osób.
Uczestnicy projektu otrzymali:
- Pakiet edukacyjny, tj. teczkę, notes, długopis,
- Materiały szkoleniowe, tj. podręczniki, ćwiczenia, słowniki,
- Ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków,
- Poczęstunek w przerwach zajęć,
- Zwrot kosztów przejazdów,
- Zakwaterowanie, wyżywienie i opiekę na zajęciach wyjazdowych,
- Uczestnictwo w egzaminie sprawdzającym nabyte umiejętności na szkoleniach.
Uczniowie po zakończeniu zajęć otrzymali certyfikaty lub zaświadczenia o ukończeniu szkolenia lub stosowne uprawnienia. Szkoła została doposażona w dwie tablice interaktywne.
Szkolny koordynator projektu
Irena Wachowiak
2014-03-09 | Autor: teacher007 |
Wstecz |
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/themes/jmmotyw/assets/images/los/zd_los_1.jpg)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/tarcze.png)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/moodle.png)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/erasmus.jpg)
![](https://gastronomik.gorzow.pl/wp-content/uploads/2024/01/bip.jpg)
![]() |
ARCHIWUM |
![]() |
![]() |
![]() |