ARCHIWUM |
Przepis na dobrą szkołę
Tytuł: Przepis na dobrą szkołę
Numer wniosku: WND-POKL.09.02.00-08-030/08
Priorytet: IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach
Działanie: 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego
Cel ogólny: Kompleksowe i zintegrowane działanie na rzecz podniesienia jakości kształcenia w Zespole Szkół Gastronomicznych w roku szkolnym 2008/2009.
Okres realizacji: od 01.10.2008 r. do 30.11.2009 r.
Działania:
– skierowane do nauczyciela
- Praca z uczniem dysfunkcyjnym – warsztaty
- Warsztaty integracyjno – terapeutyczne
- Marketingowe zarządzanie szkołą – warsztaty
– skierowane do ucznia
- Trening ortograffiti – warsztaty
- Indywidualny styl uczenia się – warsztaty
- Uczeń the best – konkurs
- Obóz jezykowy
- Nasz catering – warsztaty
- Słodka praca – warsztaty
- Kulinarne wizyty studyjne
- Kucharz the best – konkurs kulinarny
- Praktyka zawodowa w Hotelu Jan III Sobieski w Warszawie
- Wyjazd na Targi POLAGRA FOOD
projekt w liczbach:
- liczba beneficjentów: 400 uczniów , 30 nauczycieli
- dofinansowanie z Unii Europejskiej: 277191,16 zł
- liczba godzin warsztatów: 584
- liczba wydanych zaświadczeń: 488
- wzrost ocen zachowania dobrych i bardzo dobrych: 25%
- wzrost średniej ocen: 10%
- wzrost liczby uczniów ze średnią ocen minimum 4,0: 85%
- zadowolenie z udziału w projekcie: 85%
- chęć udziału w projekcie Przepis na dobra szkołę II : 94%
Projekt jako dobra praktyka:
- 6 kwietnia 2009 prezentacja projektu na konferencji otwarcia Regionalnego Ośrodka Europejskiego Funduszu Społecznego w Gorzowie Wielkopolskim
- 6 października 2009 prezentacja projektu na konferencji szkoleniowej ” Fundusze Europejskie dla oświaty” organizowanej przez EUROPE DIRECT Gorzów Wielkopolski
- projekt opublikowany w broszurze Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego pt. „Lubuskie zaprojektowane dobre praktyki projektów unijnych w regionie”
- 8-9 maja 2010 stoisko na II Targach Funduszy Europejskich
2010-05-29 | Autor: teacher007 |
Wstecz |
ARCHIWUM |