Rekrutacja do projektu Erasmus +

erasmusplus2-519x368

W  Zespole Szkół Gastronomicznych  trwa obecnie proces rekrutacyjny uczestników wyjazdu do Portugalii w ramach realizowanego projektu „Europejskie kompetencje szansą na sukces III” w ramach  Akcji 1 w sektorze Kształcenie i Szkolenie Zawodowe Narodowej Agencji Programu Erasmus+.

Rekrutacja będzie prowadzona w dniach 03.10.2019 r. do 15.10.2019 r. i wyłoni 24 uczestników projektu  z  klas trzecich w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych (16os.) oraz technik hotelarstwa (8os.).

Na spotkaniu informacyjnym w dniu 03.10.2019 r. przedstawiono cele szczegółowe projektu oraz wymagania dla celów procesu rekrutacyjnego.

Praktyki w ramach programu Erasmus+ w całości finansowane  są ze środków Unii Europejskiej. Uczniowie mają zagwarantowany przelot liniami lotniczymi  z międzylądowaniem, dodatkowe ubezpieczenie, zakwaterowanie, wyżywienie, transport lokalny, program kulturowy, opiekę pedagogiczną opiekunów z Polski oraz nadzór merytoryczny partnera hiszpańskiego. W czasie pobytu w Portugalii będzie realizowany również program kulturowy zorganizowany w czasie wolnym, który  zapowiada się niezwykle atrakcyjnie.

cof

cof

cof

cof