![]() |
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

![]() |
ARCHIWUM |
Konferencja podsumowującą I etap projektu „Transgraniczna edukacja na rzecz branży gastronomicznej i spożywczej polsko-niemieckiego pogranicza.”
Dnia 24.09.2019 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. odbyła się konferencja podsumowująca I etap projektu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach „Programu Współpracy Interreg VA Brandenburgia-Polska 2014-2020” w ramach celu ”Europejska współpraca terytorialna” Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
Konferencję przygotowali i przeprowadzili uczniowie z klas IV i III naszej szkoły biorący bezpośredni udział w działaniach przewidzianych w projekcie- wizytach studyjnych, warsztatach, szkoleniach zawodowych połączonych z kursami językowymi i treningach motywacji zawodowej.
Dyrektorzy partnerskich placówek – ZSG p. Paweł Cierach i QCW Eisenhuttenstadt p. Ralf Hillburger przedstawili zaproszonym gościom prowadzone przez siebie instytucje, z kolei kierownik projektu po stronie polskiej p. Marcin Konieczny przybliżył cele i główne założenia projektu, pokazał również poszczególne etapy budowy sali konferencyjnej, natomiast kierownik strony niemieckiej p. Torsten Kleinschmidt niezwykle wyczerpująco opowiedział o działaniach zrealizowanych w Brandenburgii.
Największą atrakcją konferencji były wystąpienia młodzieży, których żywiołowe relacje poparte prezentacjami multimedialnymi wzbudziły zainteresowanie publiczności.
Konferencja zakończyła się zaproszeniem gości do udziału w panelu dyskusyjnym pt.: ”Problemy i możliwości transgranicznego rynku usług branży gastronomicznej i spożywczej”.
Prezentacja multimedialna podsumowująca I etap projektu: KONFERENCJA PODSUMOWUJĄCA
2019-09-28 | Autor: Anna Ciupka |
Wstecz |





![]() |
ARCHIWUM |
![]() |
![]() |
![]() |