Etap Wojewódzki XXIV Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik .

W eliminacjach wojewódzkich brało udział 5 uczniów: trzech z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. i dwóch  z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Nowej Soli. Turniej składał sie z dwóch części. W części teoretycznej, która odbyła się w szkole, uczestnicy rozwiązywali test przygotowany przez Komitet Główny Turnieju,   a w części praktycznej, która odbyła się w  Cukierni “KACPEREK” w Prądocinie,  wykonywali zadania przygotowane przez Komisję Wojewódzką:

  • tort zgodnie z tematem turnieju,
  • ciastka bankietowe,
  • figurki z masy cukrowej, marcepanu lub masy plastycznej.

Do etapu Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik zakwalifikowali się uczestnicy, którzy zdobyli co najmniej 80 pkt.

CZYTAJ PDF…