WIELKI SUKCES GASTRONOMIKA!

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji – Narodowa Agencja Programu Erasmus+ poinformowała oficjalnie  naszą szkołę , iż w wyniku zakończenia oceny wniosków złożonych w ramach Akcji 1. w sektorze Kształcenie i Szkolenia Zawodowe w roku 2017  wniosek złożony przez autorki Małgorzatę Ciechanowicz-Budny i Annę  Ciupkę został zatwierdzony do realizacji  !!!

Projekt z ZSG znalazł się na 33 miejscu , wśród 833 pomysłów z całego kraju. Do finału zostało zakwalifikowanych 217 wniosków.

Nasz wniosek uzyskał łącznie 96,5punktów na 100 możliwych, maksymalna kwota dofinansowania wynosi 130 400,00 euro.

Tym razem 48 uczniów  klas technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa będzie uczyć  się praktycznie  zawodu w Hiszpanii i Portugalii. Pierwsi szczęśliwcy  wyjadą na praktykę najpewniej wiosną 2018r.

We wrześniu 2017r. rozpocznie się rekrutacja chętnych  na praktykę wśród uczniów klas 3A, 3b i 3H

( aktualnie są to klasy 2A,2B i 2H)

Spotkania informacyjne odbędą  się jeszcze  w bieżącym roku szkolnym  w  czerwcu 2017r.

Powodzenia !