Olga Kowalska – WICEMISTRZYNI LODOWYCH DESERÓW!

W dniu 25.04.2017 r. odbyła się II edycja Konkursu Kulinarnego „Zielona Budka Master Challenge” Ostróda 2017.

Konkurs odbywał się w dwóch kategoriach: 1 – uczniowie szkół gastronomicznych oraz 2 –  profesjonaliści.

W zmaganiach udział wzięło 16 najlepszych uczniów z całej Polski.

Zadaniem uczestników było stworzenie w ciągu 60 minut innowacyjnego i kreatywnego deseru, którego bazą miały być LODY, a dokładniej Smak Roku 2017 Zielonej Budki, czyli LODY Mascarpone z sosem z owocami leśnymi. Olga musiała stworzyć kreatywny deser w postaci 6 pucharków i 6 talerzy. Opieką merytoryczną służyli uczennicy Pan Dawid Szkudlarek oraz Bartosz Wicherek z kl. 3b.

Miło nam poinformować,iż starania Olgi zostały dostrzeżone i wysoko ocenione, gdyż zajęła ona II miejsce otrzymując srebrny medal oraz nagrodę pieniężną w wysokości 2000 zł.

Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

DYPLOM Olga Kowalska