Mamy pierwszego laureata i pierwszych finalistów !!!

W dniach 16 – 17 marca 2017 odbył się etap centralny XIX Olimpiady Wiedzy o Żywności, której organizatorem jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu i Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.

Naszą szkołę w eliminacjach reprezentowali:

  • Bartosz Patycki
  • Krzysztof Przesmycki
  • Michał Żurawicz

Jak zwykle nasi reprezentanci nie zawiedli i godnie nas reprezentowali :)))

Najwyższą notę uzyskał Bartosz Patycki, który zajął III miejsce i zdobył tytuł laureata, natomiast Krzysztof Przesmycki i Michał Żurawicz uzyskali tytuł finalisty.

Serdecznie gratulujemy tak wspaniałych wyników. Ważne jest, że obok atrakcyjnych nagród laureaci i finaliści tej olimpiady są zwolnieni z części pisemnej egzaminu zawodowego, co jest równoznaczne z uzyskaniem z części pisemnej najwyższego wyniku czyli 100%. Otrzymują również indeksy wyższych uczelni.