ARCHIWUM

KOLEJNY SUKCES  UCZNIÓW  GORZOWSKIEGO GASTRONOMIKA !!!


W dniu 22 kwietnia 2016 odbyły się eliminacje okręgowe XL edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności  Rolniczych. Gospodarzem eliminacji był Zespół Szkół nr 2 Rolniczego Centrum Kształcenia Ustawicznego w Pyrzycach.
Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych to jeden z najstarszych i najbardziej prestiżowych konkursów wiedzy i umiejętności praktycznych organizowany w naszym kraju. Rywalizacja odbywa się w dziewięciu miejscach na terenie całej Polski w jedenastu blokach tematycznych. Schemat przeprowadzania eliminacji wszędzie jest identyczny – najpierw uczestnicy rozwiązują test, który sprawdza wiedzę teoretyczną, a później przystępują do części praktycznej.

 

Uczniowie naszej szkoły przystąpili do rywalizacji w dwóch blokach:

Gastronomia:

  • Anna Łohunko – IV klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Maciej Pisarek – III klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Kamila Woźniak – III klasa technik żywienia i usług gastronomicznych

Technologia żywności:

  • Paulina Lis – II klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Bartosz Patycki – III klasa technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Michał Żurawicz – III klasa technik żywienia i usług gastronomicznych

 

Miło nam poinformować, że nasi reprezentanci znaleźli się wśród grona laureatów :-)

W bloku Gastronomia Anna Łohunko zajęła I, a Kamila Woźniak III miejsce. Natomiast w bloku Technologia żywności Bartosz Patycki zajął  I miejsce, a Michał Żurawicz z jednym punktem mniej znalazł się na II pozycji.

Wszystkim naszym uczniom, którzy w piątkowej olimpiadzie reprezentowali naszą szkołę serdecznie dziękujemy. Dziękujemy za Waszą walkę o najlepsze miejsca i za determinację podczas rozwiązywania testu i wykonywania zadań praktycznych.

Laureatom życzymy natomiast dalszych sukcesów na eliminacjach centralnych !!!
 

2016-04-22 | Autor: teacher007

Wstecz
...
...
...

ARCHIWUM

...
...